Als jij dit leest lig ik met radio actieve contrastvloeistof in (of onder?) een PET-scan. Als iemand aan jou vraagt wat een PET-scan is zeg jij dat dit een apparaat is om je huisdier mee te scannen. Zo heb je de afgelopen week al heel veel grapjes gemaakt rond mij en de hele toestand. Dat is fijn, want dat maakt alles weer gewoon. Vandaag ben jij jarig en dat is altijd een bijzondere dag, en ondanks alle onderzoeken wil ik graag dat dit JOUW dag is. Daarom schrijf ik je deze brief.

f0decb51-d6c2-46e6-b98d-4e8ba33490f9

Je vader en ik leerden elkaar al heel jong kennen en wilden na een aantal jaren graag een kindje samen. Dat ging niet heel makkelijk en wat waren we dan ook blij toen jij kwam! Op 7 april, de verjaardag van Iris, begonnen de weeën. Langzaamaan werden ze sterker en na een lange aanloop en veel persweeën werd je uiteindelijk de volgende ochtend om 10.16u gehaald met de vacuüm-pomp. Je had er een ei van op je mooie hoofdje, en dat was dan maar vast voor Pasen, want het was witte donderdag. Toen na ruim 3 jaar je broertje Marijn geboren werd was ons gezin compleet en wat waren we gelukkig.

044f4faa-23fb-484f-ac97-802d8d4cbfc7

Al gauw werd duidelijk dat ons genetisch materiaal heel eerlijk maar niet evenwichtig verdeeld is. Marijn lijkt zowel qua uiterlijk als qua karakter op jullie vader en jij….jij lijkt veel op mij. Ik hoor het vaak van mensen: “Jouw dochter lijkt precies op jou!” En jij vond dat eerst altijd heel stom, maar de laatste jaren ga je het gelukkig wel waarderen. Wat ons uiterlijk betreft zien we het niet eens altijd, maar onze karakters komen soms wel heel erg overeen. Je zou denken dat dit botst, maar dat is bij ons zelden het geval. Onze band is sterk en ik voel me ongelooflijk met je verbonden. Nu je volwassen bent alleen maar meer. Je bent een spiegel voor me en ik zie mijn goede en (enkele) slechte eigenschappen in jou terug. Je bent een stoere meid met een groot doorzettingsvermogen en als je iets wil dan ga je er helemaal voor. Je laat je nooit uit het veld slaan en gaat voor een optimaal resultaat. Snel en ongeduldig, hup, opschieten allemaal. Ik merkte het nog tijdens het boodschappen doen, wij houden niet van wachten. Ook jij wil graag alles plannen en onder controle houden. Arme Rutger (en David) die met ons in één huis moet leven en zelf zo anders is. Zoals hij zegt krijgt hij er twee voor de prijs van één. Al die jaren hebben we veel gedeeld, onze liefde voor dieren en de paardensport maakte onze band nog hechter en ik ben blij en trots dat ik je daar altijd in heb kunnen steunen. En nu…nu ben je er voor mij. In de kleine en grote dingen. Je stuurt me lieve kaarten, whatsappjes en houdt me in de gaten. Je helpt me en doet het huishouden. Je steunt Rutger en geeft hem het gevoel er niet alleen voor te staan. Volgende week hoor je of je afgestudeerd bent en ik heb daar alle vertrouwen in. Je hebt al een baan, en ook daar zijn ze blij met je.

Ik kan nog uren blijven schrijven maar ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt lieffie. Jij bent de nog veel betere versie van mijzelf, ik ben ongelooflijk trots op jou. Ik hou van je. Gefeliciteerd met je 23ste verjaardag.

Mama

1897723_598726073544349_1275156611_n

 

Facebook Comments Box