Ken je de Facebook-mogelijkheid “op deze dag”? Hier kun je zien wat je op deze dag in de afgelopen jaren hebt gedaan. Als je dit op Facebook hebt gezet natuurlijk, of als iemand anders jou getagd heeft. Best leuk om herinnerd te worden aan leuke hoogtepunten. Rutger heeft deze mogelijkheid niet. Juist hij zou die wel graag willen hebben, omdat zijn geheugen hem vaak in de steek laat. Daarom laat ik hem vaak mijn herinneringen zien, omdat onze levens heerlijk in elkaar gevlochten zitten en we vooral veel leuke dingen samen doen. De herinnering van vandaag zat eraan te komen, daar heb ik Facebook niet voor nodig. 6 Maart 2016 was de dag van de CPC. We maken een foto vlak voor de start. We voelen ons goed en er helemaal klaar voor. Het is een mooie dag en de wedstrijd gaat prima. Met een PR in the pocket ga ik tevreden naar huis. Ik kijk naar de foto. Is dit een jaar geleden? Wat waren we gelukkig. Onwetend en daardoor vooral ook heel gelukkig. Ik verlang terug naar dat gevoel. Wat is er veel gebeurd in het afgelopen jaar! De herinneringen die de komende weken zullen verschijnen hoeft Rutger niet te zien. Dat geeft hij gelijk al aan. Want morgen een jaar geleden werd onze wereld op z’n kop gezet. Toen ging ik ‘even’ naar de dermatoloog om een moedervlek te laten verwijderen. Zij gaf gelijk al aan dat dit er echt niet goed uit zag. Een week later kregen we de bevestiging met direct daarbij een slechte prognose en een doorverwijzing naar de oncologisch chirurg. Als er geen uitzaaiingen zouden zijn waren de cijfers beter… Helaas, later bleken er wel uitzaaiingen te zijn, in zoals ze dat noemen het eerste klierstation, voorbij de poortwachter. Stadium 3A of 3B, daar zijn de artsen niet helemaal over uit. Dat is niet zo belangrijk, zolang ik maar weg blijf uit stadium 4! Twee operaties en vele onderzoeken verder zit ik inmiddels in de controle-modus en heb ik verder gelukkig mijn leven weer helemaal opgepakt. Regelmatig vragen lieve mensen aan me hoe het met me gaat. Oprecht kan ik dan zeggen dat het goed gaat. Wel weet ik nu hoe kwetsbaar dat goed kan zijn. Vandaag gaat het goed, morgen kan het zomaar weer anders zijn, stadium 4 blijft op de loer liggen. Op deze dag maken we mooie nieuwe herinneringen voor volgend jaar. Zodat we dan terug kunnen kijken en weer tegen elkaar kunnen verzuchten hoe snel zo’n jaar toch voorbij gaat.

Facebook Comments Box