Donderdag ga ik voor het eerst naar de fysio voor drainagetherapie en ik kom terecht bij…Nieke! Dat is niet alleen heel gezellig maar ook net even iets vertrouwder en…ze helpt me gelijk enorm. Mijn litteken en mijn been worden getaped en zodra ik de praktijk uitstap voel ik al dat ik makkelijker loop. Bovendien geeft Nieke me goede adviezen mee en vindt ze het een goed idee als ik het sporten weer op ga pakken. Precies wat ik voelen en horen wil! Op vleugeltjes kom ik even later op school. Die heb ik ook wel nodig want ik moet hard werken die dag. De stapel op mijn bureau groeit maar ik heb geen tijd om hem weg te werken. Bespreking hier, gesprekje daar, en op pad met de leerlingenraad voor de disco. Leuk! Uiteindelijk ga ik pas tegen zessen richting huis. Daar kan ik vrijwel gelijk de fiets pakken om een rondje met Lotte en de hond te doen. Goed warm om hard te lopen. Terra heeft het zwaar. Lotte doet het goed. Fietsen gaat makkelijk, nergens last van, ik ben nog steeds blij.

Vrijdag heb ik mijn reguliere vrije dag en mag ik eindelijk weer naar de sportschool. Het kost dit keer wel erg veel tijd, niet door de training maar door alle lieve mensen die ik tegenkom. Praatje hier, verhaaltje daar. Ook gewoon heel fijn en… het trainen gaat hartstikke lekker! Een kwartiertje op de crosstrainer en daarna de apparaten afwerken. Gewoon, in een rustig tempo (jahaaaa ik doe echt rustig!). Ik heb nergens pijn en het voelt ook niet of al mijn spieren en conditie weg zijn. Daarna lekker bij Winnie aan de bar een theetje. Arie is er ook, fijn om hem ook weer eens te zien. We praten over alles wat gebeurd is en dat we niet weten wat de toekomst brengt. Arie spreekt wijze woorden:”Maar vandaag….vandaag is een mooie dag!” En zo is het, iedere mooie dag is er één. Ik probeer nog even niet aan dinsdag te denken, de dag dat mijn zus de uitslag van de operatie van vorige week krijgt. Er zijn vier klieren weggehaald. Ook Marijn krijgt die dag de uitslag van de kleine moedervlek die weg is gehaald. 17 mei wordt een lange, spannende dag.

Pas na twaalf uur loop ik de sportschool weer uit en ga ik boodschappen doen. Wat een heerlijk weertje! In de tuin werk ik in de schaduw nog even een uurtje voor school en daarna ga ik met Terra naar Frizzle, waar Lotte ook heen komt. Heerlijk buiten ontspannen met hond en paard en kind, zulke momenten staan hoog in mijn favorietentop-10. Tussendoor krijg ik een paar fotootjes gewhatsappt van mijn lief, die een prachtige trouwerij aan het fotograferen is. Gelukkige mensen onder een stralende zon. Ja, vandaag is een mooie dag!

Facebook Comments Box